Limited Edition

LIMITED EDITION

Eerlijk in Indonesië

Deze collectie brengen wij twee keer per jaar in een beperkte oplage uit. De kleding uit deze collectie wordt op een unieke en ambachtelijke manier in Indonesië geproduceerd. Wij werken daar samen met lokale ontwerpers en kleermakers. Jarenlang hebben zij onder slechte werkomstandigheden gewerkt. Nu zijn zij zelfstandig, werken zij aan huis én in hun eigen atelier. Dit geeft ze de vrijheid om de aanpak en werkdruk zelf te bepalen. Wij geloven dat ieder kledingstuk daardoor met liefde gemaakt kan worden.

  • 5% van de verkoopprijs gaat naar de kleermaker
  • Geen werkdruk
  • Geen kinderarbeid
  • Onze werknemers werken in vrijheid

Duurzaam in Indonesië

Voor de Limited Edition gebruiken wij ecologische gecertificeerd katoen. Deze stoffen worden op een ambachtelijke en ecologische manier gekleurd. Dit wordt in Indonesië ‘Batik’ genoemd en is een eeuwenoude traditie, ook wel natural dyeing genoemd. Bij deze traditie wordt voor het kleuren gebruik gemaakt van bladeren, waardoor er geen chemicaliën aan te pas komen. De vijf betreffende bomen geven met hun bladeren, drie primaire kleuren: indigo, secang, ketapang/umbrella tree, mahogany en mango.

Het bedrijf die de stoffen voor ons verwerkt, heeft een vergunning en een overeenkomst met de regering. Zij zijn daarmee bevoegd om langs de weg bomen te snoeien, zodat de wegen niet dichtgroeien. De bladeren worden vervolgens gebruikt voor het kleuren van onze stoffen. Het hele proces wordt met de hand bewerkt. De enige machine die gebruikt wordt, is de maler die de bladeren fijnhakt. Omdat er geen chemicaliën worden toegevoegd aan de kleur, is het afvalwater biologisch afbreekbaar. De boeren gebruiken het water ook wel om hun gewassen te besproeien. Door de uitgeperste bladeren ontstaat compost en het zou toch zonde zijn om daar vervolgens niks mee te doen. Daarom wordt de compost weer teruggebracht naar de boom waar de bladeren vandaan kwamen. Zo kunnen er weer nieuwe bladeren groeien, waarvan weer nieuwe kleuren gemaakt kunnen worden.

  • Natural dyeing
  • Geen chemicaliën toegevoegd
  • Circulaire proces
  • Organisch katoen

No-waste in Indonesië

Indonesië staat bekend als een van de meeste vervuilende landen ter wereld. 

Om de kleding in onze Limited Edition te maken, wordt de juiste vorm uit de stof gesneden. Hierbij ontstaan altijd reststoffen die vaak niet meer gebruikt worden. Wij gebruiken deze reststoffen juist en maken er unieke PapajaRocks labels van. Zo willen wij alle stof gebruiken en streven wij naar een zero-waste

  • Zero-waste